Allt för Sverige 2017

Allt för Sverige

Årets höjdpunkt är tillbaka: Allt för Sverige! Den enda anledningen att titta på SVT, förutom nu när de sänder NHL-hockey en gång i månaden, då. Men “Allt för Sverige” är verkligen underhållande, och framför allt blir man rörd och stolt över att se så många som faktiskt är intresserade av, och stolta över, sitt svenska ursprung. För övrigt vann programmet en Emmy 2016, vilket visar dess underhållningsvärde.

Det är också glädjande att se, att inte SVT tryckt inte det typiska svenska; var inte stolt över att vara svensk, stormaktstiden var inte bra, den ska vi skämmas över, och en massa liknande saker som vi alltid ska matas med. Som svensk-amerikanerna ofta återkommer till; i Amerika är alla stolta över sitt land och kultur, och de har ju faktiskt mycket mer att skämmas över, och kulturen är väl inte mycket att ha heller, egentligen.

Nåja, tillbaka till programmet. Jag lyckades missa premiären detta år också, som alla andra år. Jag önskar SVT kunde göra lite reklam i radion, som de har gjort för en del andra program. Nu fick jag en ingivelse förra veckan att se när det skulle börja, hade för mig att det var i november-december… Och såg till min förskräckelse att det redan satt igång. Men som tur är finns den ju att se på SVTPlay.

Allt för Sverige 2017
Deltagarna i Allt för Sverige 2017

Favoriterna

Jag har redan hittat ett par favoriter till segern: nummer 1 på bilden, Jack Waters. En skön lirare som ser ut som vilken svensk som helst.
2:an, Nathan Younggren. Också en rolig figur, som glänste med sina kunskaper i svenska vid första mötet med Anders Lundin.
3:an, Kurt Carlson. En äldre snubbe, som varit med om en del i livet. Då han såg ett foto på sin farfar som barn, berättade han hur han som barn brukade bli kastad ur båten, för att ta loss farfars drag, när han fått bottennapp. Ljuva barndomsminnen…

Blonda kvinnan mellan 2 och 3, Victoria Milar, förtjänar också att vinna. Hon har starka band till sitt gamla hemland, och insuper verkligen alla detaljer från sin familjs förflutna.

Andra favoriter kan ju komma fram längs vägen, men där har ni mina efter första avsnittet.

Glöm nu inte klockan 20.00 på SVT1!

26,376 total views, 0 views today

MVH
Dubbelhakad Taffeltrast
Din röst i Alkodimman


Relaterade inlägg

Kommentera Inlägget