Free the Nipple i Malmö ett Tips för helgen

Free the Nipple i Malmö ett Tips för helgen

Utöver Femen finns det en annan samling kvinnor (och män, antar vi) som anser att de kvinnliga brösten inte får sexualiseras. Dessa verkar under parollen “Free the Nipple” (Frigör bröstvårtan), och allt startade i USA, dubbelmoralens förlovade land. Vi stödjer naturligtvis dessa kvinnors kamp, och anser att bröstvårtan absolut inte är sexig på något vis. I en intervju på radion häromdagen, ansåg en kvinna från “Free the Nipple” att om den kvinnliga bröstvårtan exponerades like flitigt som den manliga, skulle den kvinnliga avsexualiseras. Det tål att testas. Fyllkaja tror nog att det stämmer, så vi ser gärna att den kvinnliga bröstvårtan syns mer i samhället.

Av denna anledning har en grupp kvinnor beslutat att ha en Free the Nipple demonsration i Malmö på söndag. Men i Sverige kan den som visar brösten offentligt bli anmäld för förargelseväckande beteende…
“– Det är fel. Det ska inte vara olika regler för män och kvinnor”, säger Amanda Pommer, medarrangör till “Free the Nipple” demonstrationen.
Demonstrationen går från Gustav Adolfs torg klockan 15 på söndag, via Södra Förstadsgatan till Möllevångstorget. Hittills har drygt 250 personer anmält på Facebook att de kommer.
“– Jag hoppas att i alla fall hundra personer kommer. Alla är välkomna, oavsett kön, och man behöver inte komma barbröstad” säger Amanda Pommer.

Free the Nipple demonsration
Efter att ha ersatt sin egen bröstvårta med en mans, tilläts bilden på Facebook.

Kändisar som supermodellen Naomi Campbell har även deltagit via Twitter.

Naomi Campbell - Free the Nipple
Naomi Campbell frigör sina bröstvårtor.

Flera andra som via Twitter deltagit, är mer eller mindre kända Chelsea Handler, Chrissy Teigen och Scout Willis, Bruce Willis och Demi Moore’s dotter.

Om jag fattat saken rätt, kom först en Film om ämnet, som sedan satte igång detta “upprop”. Lite märkligt att de väljer att censurera alla bröstvårtor på sin egen hemsida… men som sagt: dubbelmoral.

Så alla som stöder kampen att frigöra den Kvinnliga Bröstvårtan, bege er till Malmö på söndag!

913 total views, 0 views today

MVH
Dubbelhakad Taffeltrast
Din röst i Alkodimman


Relaterade inlägg

Kommentera Inlägget