Julskinka till övers?

Julskinka förädlas och blir en del av en saftig hamburgare.

Julskinka, detta plågoris i ögonen på veganer och annat otyg… det har ni förhoppningsvis ätit massor av i dagarna? Har ni märkt, föresten, hur alla veganer och allt de kallar sig, just runt jul alltid försöker påtvinga folk deras egen uppfattning? I alla tidningar finns det insändare typ “Jag vägrar kött till julen”, “Rädda en gris – köp ingen skinka!” osv osv. Va fan, håll era hippieåsikter för er själva, vi normala människor skriver aldrig om hur Ni ska äta kött flera dagar i veckan.

Hursomhelst, tillbaka till denna saftiga, ljuvliga Julskinka! Det blir ju alltid skinka kvar, eftersom man de facto alltid köper mer av detta kött “bara ifall”. Så här är mitt recept på vad ni kan svulla på under mellandagarna:

Taffeltrasts Hamburgare med Julskinka

Julskinka förädlas och blir en del av en saftig hamburgare.
Julskinka förädlas och blir en del av en saftig hamburgare.

Ni behöver detta:
1 st hamburgerkött av valfri storlek.
Smör och olja att steka i.
1 st hamburgerbröd, helst Frisco (fanns ej vid detta tillfälle).
1 ägg.
2 generösa skivor julskinka.
1 skiva cheddarost.
1 skiva herrgårdsost.
Bearnaisesås efter smak.
Tabasco Chipotle.

Gör så här:
Stek hamburgaren till du är nöjd, då du vänt den saltar och pepprar du, innan du lägger på ostskivorna. Ta upp ur pannan. Stek sedan julskinka i någon minut, detta ljuvliga griskött behöver inte lång tid i den heta pannan. Stek sedan ägget, efter eget tycke: Vändstekt eller med geggig gula.

Stek brödet i all den smakrika oljan/fettet som är kvar i pannan. Ta upp brödet och smeta bearnaisesås på botten och toppen. Lägg på köttbiten, häll på Tabasco Chipotle efter smak, sedan julskinka och efter det ägget. Lägg på locket.

Daska till din härliga hamburgare så att den går in i munnen, och njut av de ljuvliga smakerna du känner. Skänk eventuellt en tanke till de stackars veganerna som i samma stund äter en tofu-burgare…

Hamburgaren bör avnjutas med en kall öl. Som det mesta.

God jul och ett gott nytt år!

936 total views, 0 views today

MVH
Dubbelhakad Taffeltrast
Din röst i Alkodimman


Relaterade inlägg

Kommentera Inlägget