Matjessill till Midsommar

Matjessill till Midsommar

Glad midsommar till er alla!

Jag hoppas ni får en trevlig dag/kväll. Såklart ska vi väl alla sluta upp runt midsommarstången?

Dans kring midsommarstång.
Dans kring midsommarstång.

Efter traditionens firande kring stången, är det dags för obligatorisk midsommarmat. Grilla, såklart, men viktigast är ju ändå sillen, eller hur? Lagom att börja med lite sill, potatis och nubbe några timmar innan man tänder grillen. En rätt jag alltid gör, är matjessill-låda. Det är en klassiker, och finns lite olika recept. Jag brukar köra så här:

Matjessill

Ingredienser
◾1 burk matjessill

◾4 hårdkokta ägg
◾2 msk gräslök
◾2 msk dill
◾1 finhackad röd lök
◾100 g smör

◾200 g kokt färsk potatis


Skär matjessillen i skivor. Hacka lök, gräslök, dill och ägg, blanda.
Bryn smöret tills det är gyllenbrunt.
Skär potatisen i skivor.
Lägg matjessillen och potatis i botten på ett fat och strö över ägg- och lökblandningen.
Häll över varmt, brynt smör.

Servera gärna gräddfil vid sidan av, till de som vill ha. Även knäckebröd eller typ kavring är gott till. Och såklart nubbe och öl! Ett inte alltför smakrikt öl, rekommenderar jag. Typ Norrlands Guld eller Sankt Eriks. Ale skär sig för mycket mot sillen, i min mening.
Skål!


421 total views, 0 views today

MVH
Dubbelhakad Taffeltrast
Din röst i Alkodimman


Relaterade inlägg

Kommentera Inlägget