Tiggare

Tiggare

Tiggare breder ut sig i hela Sverige, det har definitivt inte undgått NÅGON. Jag tänker inte gå in på vad som skall göras för att förhindra tiggare, eller för att hjälpa. Det får andra hålla på med. Min infallsvinkel är istället mer fantasifull (paranoid?); Tänk om dessa tiggare snart, sakta men säkert, tar över land efter land. Förra året, till exempel, fanns 17 stycken boplatser, tältläger, kalla det vad ni vill, i Stockholm. I år har det räknats till 44 stycken.

I veckorna som gått har femtiotals tiggare i omgångar körts iväg från Sergels Torg och andra områden i huvudstaden. Likt en skräckfilm dyker de upp överallt, sitter och stirrar hålögt framför sig tills någon närmar sig… Då brister de ut i ett glatt “Hej!”, i bästa fall… De mer aggressiva kan till och med stappla runt, räcka ut näven och säga “Money, please…? Money?“. Lite som de klassiska zombies som growlar “Brains… braaaaiiiinsssss“.

Utanför varje köpcenter, Systembolag och stormarknader finns de. Inte ens i små samhällen på landsbygden går man säker. Utanför den enda livsmedelsbutiken på orten, dyker de upp. Vad händer när de kommer femtio på en gång? Som de som avhystes från Sergels Torg? 50 av dem hasar fram, tom blick och utsträckta händer… “Money…? Money, please…? Hej! Moneeeey?“.

Politiker oroar sig för att kåkstäder skall börja dyka upp i vårat samhälle, och det är ju de facto inte långt ifrån. Förutom runt storstäderna, har jag med egna ögon sett ett mindre tältläger i skogarna i norra Uppland.

Jag gillar ironin i en av bilderna på DN:

Tiggare - Notera reklamskylten på väggen...
Tiggare – Notera reklamskylten på väggen…

Undrar om just dessa tiggare ringde upp företaget som gjort reklamen…?

787 total views, 0 views today

MVH
Dubbelhakad Taffeltrast
Din röst i Alkodimman


Relaterade inlägg

Kommentera Inlägget